Skip to content

Vad vet du egentligen om hundkapplöpning?

I Sverige är det en hobby, utan stora prispengar och de allra flesta av hundarna lever till vardags som helt vanliga familjehundar.
Nu erbjuder vi i 7HS möjligheten att bli ”följare” till en kapplöpningshund nära dig! För endast 200 kr/år får du en presentation av din valda hund, hur han/hon är både som person och som tävlingshund och därefter veckovis uppdateringar via tex mejl om hundens tävlingsresultat, träning och vardagsliv. Kommer du och hejar när hunden tävlar tex på Borås Greyhound Park (fritt inträde, fri parkering och god fika till bra pris) får du såklart träffa ”din” hund och även få insyn i hur uppvärmning, start mm går till.
Du kan välja mellan både befintliga tävlingshundar och unga, lovande talanger som ska debutera under året. Hundarna är (huvudsakligen) av en av två raser: den stora, supersnabba greyhounden och den lite mindre, men nästan lika supersnabba whippeten. Som följare är skillnaden för dig obefintlig, så det är en smaksak vilken ras/hund du väljer.
För företag, kompisgäng och liknande rekommenderar vi starkt att ni följer varsin hund och tillsammans åker ut till banan för att heja på ”er egen” när den tävlar mot kollegornas eller vännernas hund.
Här nedan hittar du alla våra hundar som kan följas.
Betala in 200 kr till 7HS. Swish 123 51 243 67 eller bankgiro 5656-5526.
Kassören skickar din ansökan vidare till hundägaren så fort betalningen har kommit in!

Aayla

Tävlingsnamn: MB Aayla (W)
Ras: Whippet
Kön: Tik
Född: 2017-12-01
Aktiv tävlingshund: Ja
Kontaktperson: Jinny Balogh
 
Aayla är världens snällaste lilla hund som brukar sitta med på en stol vid matbordet hemma och är lika lekfull som en valp. Hon har vunnit över 30% av sina hittills 55 starter på rundbanan och är mycket löpsäker.
DSC_4473_web

Anna

Tävlingsnamn: High Fashion Queen (W)
Ras: whippet
Kön: tik
Född: 2022-12-29
Aktiv tävlingshund: Nej, ska ta licens våren 2024
Kontaktperson: Jeanette Sällström

Anna är en social och vänlig hund men den störiga unghunden i sin flock med 2 äldre ”systrar”.  Jag tror att hon kommer att bli startsnabb med ett jäkla pannben för hon älskar att jaga trasa. Hon har sprungit sitt första helvarv och har verkligen fattat poängen 💪🏼
Som de flesta whippar är hon ”på” eller ”av” och är en riktig soffmysis!
På bilden är hon ljushuvudet i mitten 😍

image0

Leia

Tävlingsnamn: MB Leia
Ras: Whippet
Kön: Tik
Född: 2017-12-01
Aktiv tävlingshund: ja, tävlar i år som veteran  (Har även licens på Whippetrace och är Lure Coursing Champion)
Kontaktperson: Martina Berglund, Madde Bäcklund 

Leia är en mjuk, lugn och följsam dam med stor integritet. Till vardags bor hon hos våra fantastiska fodervärdar på en hästgård med, hönor, katter m.m När hon kommer till banan är det som att vända på en hand och hon blir en helt annan hund. Att jaga trasa står över allt annat för henne och hon har fullt fokus när hon springer. Hon har hittills haft en framgångsrik och skadefri karriär med 64 pallplaceringar av 86 starter.

IMG_6584

Lisabet

Tävlingsnamn: Boulder2Birmingham (W) 
Ras: whippet 
Kön: tik 
Född: 2019-03-12
Aktiv tävlingshund: Ja 
Kontaktperson: Jenny Hamberg 
 
På banan är Lisabet 200% fokuserad och en riktigt stark hund som ofta slår till bakifrån. Gillar medeldistans men går även bra på kort. Hemma har hon två lägen: antingen på rygg i sin bädd eller bus och hålligång. Hon är alltid snäll och glad!  
oznorCOBR

Luna

Tävlingsnamn: Rek’Sai (W) 
Ras: Whippet 
Kön: Tik
Född: 2021-12-28
Aktiv tävlingshund: Ja, tog sin tävlingslicens 2023 och gör sin första start i år.
Kontaktperson: Erika Davidsson 
 
Luna är en glad tjej med mycket personlighet. Hon vill alltid vara med och är säker på att alla vi möter är där för att hälsa på henne! Hon älskar att ligga i sängen/soffan under täcket eller sitta i knät när vi är inne och ute älskar hon att springa och busa! Hon tog sin tävlingslicens förra året och kommer i år att börja tävla. 
Oplus_0

Mattis

Tävlingsnamn: Crash Boom Bang (W)
Ras: whippet
Kön: hane
Född: 2021-11-01
Aktiv tävlingshund: Ja
Kontaktperson: Martina Rapp

Mattis hörs när han kommer till banan, att jaga trasa är verkligen det bästa han vet! Han debuterade förra året och har hittills kommit tvåa och trea i sina lopp.

När Mattis är hemma så ligger han helst nära matte och sover, är vädret ok så leker han gärna med de andra hundarna i trädgården, men då ska vädret vara whippetgodkänt, alltså inte kallt och ingen nederbörd, i sådana fall får de andra hundarna leka själva! Regnar det däremot på en tävling så märker han det inte ens.
20240401_145305

Midori

Tävlingsnamn: MB Alfrida
Ras: Whippet
Kön: Tik
Född: 2023-02-15
Aktiv tävlingshund: Ja, har precis tagit sin licens
Kontaktperson: Martina Berglund, Madde Bäcklund

Midori är en pratglad och gladlynt tjej som bor tillsammans med sin mamma Leia hos våra fantastiska fodervärdar på en hästgård med katter och hönor m.m. Hon är en livlig och energisk unghund som älskar allt och alla. På banan är hon ännu ett oskrivet kort. Men allt har varit självklart för henne från första gången hon äntrade banan. Det är alltid lika spännande att starta upp och följa en debutant och dess utveckling. 

IMG_1825

Milli

Tävlingsnamn: MB Eevee
Ras: Whippet
Kön: Tik
Född: 2016-07-12
Aktiv tävlingshund: ja, är veteran och har varit skadad och mammaledig ett par år men ska i år göra comeback.
Kontaktperson: Martina Berglund 

Milli är en hund med stor personlighet. Hon är rolig, lyhörd och väldigt empatisk och kärleksfull. Därav så jobbar hon även som Terapihund inom Socialt arbete och är en älskad medarbetare. Hon älskar även frisbee och långa promenader i skog och mark. Hemma är hon en riktigt soffpotatis som gärna ligger i knät på någon och helst under täcket. På banan har hon fullt focus och älskar verkligen att springa efter trasa. I sin ungdom var hon en riktigt snabb Whippet med bl.a tre banrekord, en SM-vinst och en årets hundtitel.

IMG_2487

Morris

Tävlingsnamn: Naga Morich (W)
Ras: whippet
Kön: hane
Född: 2022-01-12
Aktiv tävlingshund: Ja
Kontaktperson: Kent Hulusjö

Morris är en härlig familjehund som följer med husse till jobbet på dagen. Kvällen tillbringar han gärna i trädgården eller i någon mjuk soffa eller säng. Han vaknar oftast sist av alla i familjen – en slöhög av rang!

När nummertäcke och munkorg sätts på blir han Naga Morich och ska in på banan till varje pris.
Han har 5 starter 2023 och varav en förstaplats. Under 2024 kommer Naga Morich primärt att starta på medeldistans.
image0

Moxie

Tävlingsnamn: MB Elladora Black
Ras: Whippet
Kön: Tik
Född: 2018-08-27
Aktiv tävlingshund: ja, blir veteran i augusti  (Har även licens på Whippetrace och är Lure Coursing Champion)
Kontaktperson: Martina Berglund 

Moxie är en glad och nyfiken tjej med stark vilja. Att ligga i solen i gräset en varm sommardag kan bara övertrumfas med att få jaga efter trasan. Lycka för henne är också att få vandra i skog och mark. På banan är hon stark, jämn och rutinerad med över 70 starter och 43 pallplaceringar. 

IMG_5213

Mumi

Tävlingsnamn: MB Mumi
Ras: Whippet
Kön: Tik
Född: 2021-11-02
Aktiv tävlingshund: ja, debuterade 2023 (Har även licens på Whippetrace)
Kontaktperson: Martina Berglund 

Mumi är en riktig liten lekfull knashund med en räv bakom varje öra. Hon är kärleksfull och kelar och gosar gärna och hårt. En rolig egenskap hon har är att hon helst ska ligga eller stå och hänga på någon av sina kompisar. Hon är en lite otåligare Whippet och ger alltid 100% i allt hon gör, men ligger gärna under täcket om hon får plats. Under sitt debutår kom hon etta bland tikarna i Whippet League och hon har framtiden för sig. 

IMG_7861

Myran

Tävlingsnamn: Lancome (W) 
Ras: Whippet 
Kön: Tik
Född: 2022-03-08
Aktiv tävlingshund: Ja (godkända licenser och gör tävlingsdebut 2024) 
Kontaktperson: Felicia Smith 

Myran är en glad, sprallig och social hund med ett hjärta av guld som alltid vill vara med. Myran är familjens pajas och hon älskar mat, mat, mer mat och husse. Storasyster Holly är dock Myrans idol.  Till vardags jobbar Myran som grävmaskinist tillsammans med husse.
På banan är Myran 200% laddad och redo för att ta trasan. Myran har gått från klarhet till klarhet och det är som hon aldrig gjort annat. Som debutant blir ju 2024 året då Myran får lov visa vad hon kan. 

image2

Panda

Tävlingsnamn: Konfettiregn (W) 
Ras: whippet 
Kön: tik
Född: 2020-04-26
Aktiv tävlingshund: Ja 
Kontaktperson: Jenny Hamberg 
 
Panda är en social och vänlig hund och gillar uppmärksamhet. Som tävlingshund är hon mycket startsnabb och fokuserad. Hittills har hon blivit tvåa nästan hälften av sina starter och endast vunnit en gång, men vi hoppas att 2024 är året då hon får stå överst på pallen emellanåt! 
FB_IMG_1714415357017

Pippi

Tävlingsnamn: Racin’ Maria
Ras: whippet
Kön: tik
Född: 2017-12-24
Aktiv tävlingshund: ja
Kontaktperson: Malin Gidemar
 
Pippi är en mycket lugn och snäll hund som älskar att ligga i knät och mysa. Som tävlingshund är hon relativt startsnabb men håller sig gärna på sin kant som är långt ut i banan. Hon har bara tävlat ett fåtal gånger men vi satsar på fler starter i år.
1000008709

Scarlet

Tävlingsnamn: MB Scarlet 
Ras: Whippet
Kön: Tik
Född: 2019-12-26
Aktiv tävlingshund: ja. (Har även licens på Whippetrace och är Lure Coursing Champion)
Kontaktperson: Martina Berglund, Moa Berglund

Scarlet är en liten tik med stort hjärta. Till vardags bor hon hos vår dotter, sambo och två barn i ett hus på landet. Det bästa hon vet är att hänga med sin familj på olika äventyr och hon är väldigt lättsam att ha med sig. När hon kommer till banan har hon fullt focus och är startsnabb men gillar att slå till från ytterspår. På 55 starter har hon tagit 36 pallplaceringar och blev delad tvåa på tiksidan i Whippet League 2023

Screenshot

Sessan

Tävlingsnamn: Duchess 
Ras: Greyhound 
Kön: Tik 
Född: 2021-01-19 
Aktiv tävlingshund: Ja 
Kontaktperson: Felicia Smith 

Hemma är Sessan världen lugnaste och mysigaste hund, följer gärna med på allt du gör men trivs bäst med att ligga i soffan och slappa, helst med alla benen rätt upp alternativt som en vilofåtölj åt människovalpen på 1 år. Till vardags jobbar Sessan som markgubbe på husses arbetsplats och blir bortskämd av alla på arbetsplatsen. 
På banan är Sessan lugn och samlad tills trasan kommer runt kurvan, då slår hon igång på alla cylindrarna. Sessan är en stabil hund med fantastiskt potential. Sparsamt tävlad av tidigare tränare så 2024 blir Sessans år för revansch. 

image1

Tammy

Tävlingsnamn: My Elusive Dreams 
Ras: Whippet
Kön: Tik
Född: 2019-03-12
Aktiv tävlingshund: Ja 
Kontaktperson: Mari Lagerström 

Tammy är en genomsnäll själ. Hon älskar sin FRISBEE, MAT och att ligga och MYSA (gärna nära någon). Men på rundbanan förvandlas hon till en tävlingswhippet med vinnarskalle och fullt fokus. Hon är ofta startsnabb. Hon gjorde en bra säsong förra året. Men vi hoppas på en ännu bättre i år. 

original-438390F0-5406-4677-BCE7-336A044F440F