Skip to content

Spring som 17

Cup för whippet klass K17+/M20+

HUR DELTAR MAN I CUPEN?
Det finns två olika förutsättningar för att vara med. Det ena är att hunden under säsongen 2023 tävlar på minst fyra banor, där Borås, Alingsås och Örebro är obligatoriska och den fjärde (eller fler) är valfri. Det andra är att hunden åtminstone ibland springer på tider som ger den klass k17/m20 eller lägre. Lägre klass = högre siffra/långsammare tid.

HUR SAMLAR MIN HUND POÄNG?
Genom att delta i lopp på kort eller medel på olika banor i Sverige. Alla lopp kan vara poönggrundande oavsett om det är tex Diamantjakten eller ett graderat lopp. Det finns alltså inga särskilda lopp i cupen under säsongen, utan hunden får poäng för att den tävlar ”som vanligt”.

HUR RÄKNAS POÄNGEN?
För att få poäng för ett lopp måste hunden få en utgående klass (kolumnen HK i SHCFs databas) på högst k17/m20. Ex. En hund vars aktuella klassning är k16 deltar i ett k16-lopp och får klassningen k17 på sin tid FÅR poäng. En hund som är klassad k18 och springer på en tid som ger den k16 i ett k18-lopp får däremot INTE poäng. Det innebär att i ett visst lopp kan det bli så att tex ettan och tvåan springer för snabbt för att få poäng till cupen, medan resten av hundarna får poäng. Endast om hundens tid för aktuellt lopp klassas k17/m20 eller lägre (högre siffra) får den poäng.

Poäng delas ut för placering enligt 6-5-4-3-2-1, oavsett antal deltagare i loppet. Segraren får 6 p, tvåan 5 p osv, under förutsättning att klassen är rätt enligt ovan. Diskvalificerade hundar får inte poäng.

De (max) åtta bästa resultaten räknas.

MÅSTE JAG ÅKA LAND OCH RIKE RUNT?
Nej, men din hund måste tävla på minst fyra olika banor, och Borås, Alingsås och Örebro ska vara tre av dem. Resultatet från dessa banor behöver dock inte ingå bland de resultat som räknas. Ex du åker till Örebro och din hund kommer sexa och får bara 1 p. Om den tävlar åtta gånger till och blir sämst femma räknas poängen från loppet i Örebro inte, eftersom det är de åtta bästa som räknas, men hunden kan tillgodoräkna sig att ha tävlat i Örebro. Samma sak gäller om hunden får för hög klassning. Resultatet räknas inte, men den har tävlat i Örebro.

VILKA GÅR TILL FINAL?
De sex hundar som har samlat flest poäng vid 2/10 – 2023, räknat på max åtta tävlingar bjuds in till ett finallopp på 320 m på Borås Greyhound Park 14/10 – 2023, samma dag som bla Antes Minneslopp.

Max åtta resultat räknas och dessa kan vara från vilka banor som helst så länge hunden under säsongen har tävlat i Borås, Alingsås och Örebro och en annan bana. Vid lika poäng går flest segrar under säsongen före. Är det lika räknas sammanlagt antal slagna hundar vid dessa segrar. Vid lika även då går flest starter totalt 2023 före. Skulle det vara lika även då får lotten avgöra. Särskiljning görs bara om det behövs för att avgöra om hunden har plats i finalen eller ej, i annat fall delas placering. Om någon av finalisterna tackar nej till inbjudan går den vidare ner i tabellen för att få ett fullt lopp.

LISTRESULTAT SPRING SOM 17 • 2023

1. ELMER 40p
1. GAIA 40p
3. KONFETTIREGN 39p
4. BOULDER2BIRMINGHAM 38p
5. BURNING LOVE 37p
6. PEPPER POT 36p
————————————————
7. MY ELUSIVE DREAMS 35p
8. LANDSORTSGRABB 27p
9. SIGGY 25p
9. BABYCAN I HOLDYOU 23p
11. BALETT 21p
12. BELLA ROSE 14p
12. HARRY LIME 14p