Skip to content

Träning

Hur du börjar, och fortsätter

Träning – Maskinhare

Här tränar vi främst våra kapplöpningsraser. För övriga raser rekommenderar vi att ni börjar med släphareträning. Munkorg är ett krav.

Ni anmäler och betalar i förväg. Träningen hålls vanligtvis lördag eller söndag. Vi lägger ut på vår Facebook-sida inför varje träning. Undrar ni över något hör av er till nedanstående mailadress.

Anmäl till: traning@7hs.nu skriv med hundens namn, ägare, distans är du ny meddela det så att vi har någon på plats som kan hjälpa dig.

Medlem 50 kr/hund

Icke medlem 100 kr/hund

Träning – Släphare

Torsdagar 17.30 – 19.30 öppet för alla raser inga förkunskaper krävs. Anmälan och betalning på plats.

Medlem 25 kr/hund (stödmedlemskap gäller)

Icke medlem 50 kr/hund

7HS_Max_Werdelin_00202

Just nu har vi ett generationsskifte bland våra funktionärer vilket gör att vi inte kan garantera träning varje vecka. Vi jobbar på att utbilda nya funktionärer och hoppas att ni har överseende under tiden.

Hur man lär sin hund kapplöpning

Kapplöpningshunden skolas in genom lek med trasor och behöver stora ytor att röra sig på den första tiden för att steg och muskler ska utvecklas till fullo.

Därefter börjar hunden bekanta sig med banan, ofta genom att springa efter en s.k. släphare. Detta är en trasa med remsor i tyg eller plast som dras i lina över sanden med hjälp av en handhållen motor.

Flera raser uppskattar att jaga släphare eftersom det triggar hundens naturliga jaktinstinkt.

På Borås Greyhound Park har vi träning med släphare för alla raser och arrangerar uppskattade Prova-på-dagar för hundklubbar. 

När hunden jagar släpharen tillfredställande så kan man välja att låta hunden springa på den s.k. maskinharen. Maskinharen är vad kapplöpningshundarna jagar vid tävlingar. Skillnaden mellan släpharen och maskinharen är, förutom distansen hunden springer, att maskinharen sitter fast i rälsen och dras framåt med hjälp av en vajer. Detta kan ses som ett alternativ för de som känner att de gärna låter hunden springa ytterligare lite längre än vad släpharen kan erbjuda.

Om Er hund trivs på banan så kan ni välja att ta en tävlingslicens och börja tävla med er hund – oavsett ras. Låter detta intressant så finner Ni en lathund på hur det går till här.

Bli en i vår förening!

Läs mer om våra medlemsskap på sidan BLI MEDLEM.